Wednesday, October 26, 2016

Γεωπολιτική στροφή: από τον αυτόματο ευρωπαϊκό πιλότο, στο Ελληνικό Imperium



Εξ αιτίας της εθνοπροδοτικής πολιτικής του «Ανήκομεν εις την Δύσιν», οι Ελληνικές πολιτικές ελίτ όχι μόνον δεν κατάφεραν να οικοδομήσουν ένα γεωπολιτικό όραμα για την Ελλάδα, αντιθέτως εστάθηκαν ανίκανες να αναλύσουν στον Λαό μας τα αντίπαλα γεωπολιτικά σχέδια στην Ευρώπη.
Αυτή την στιγμή στην Ευρώπη υφίστανται τέσσερα ανταγωνιστικά γεωπολιτικά σχέδια.
Πρώτον, το γαλλο-γερμανικό γεωπολιτικό σχέδιο του πανευρωπαϊσμού. Στην σύγχρονη μορφή του, έχει τις ρίζες του στο κίνημα του Coudenhove-Kalergi. Στην αρχαία μορφή του, έχει ρίζες στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνος και στον Καρλομάγνο. Μέχρι στιγμής κατάφερε να επικρατήσει στην Ευρώπη, και έφθασε στο απόγειό του το 2004, με την ένταξη πολλών Ανατολικών κρατών της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έκτοτε άρχισε η περίοδος αποσυνθέσεως της ευρωπαϊκής ολοκληρώσεως. Συνδυάζοντας τον πανευρωπαϊσμό, την παγκοσμιοποίηση, και τον πολυπολιτισμό ως βασικούς ιδεολογικούς άξονες, κατάφερε συντριπτικά πλήγματα στα έθνη-κράτη της Ευρώπης, δημιουργώντας μία ευρωπαϊκή αυτοκρατορία. Αλλά τώρα η ευρωπαϊκή αυτοκρατορία οδεύει προς την διάλυση.
Δεύτερον, το αγγλοσαξωνικό γεωπολιτικό σχέδιο. Έχει ως στήριγμά του το ΝΑΤΟ και την ευρωατλαντική αντίληψη, η οποία αντιμετωπίζει την Ευρώπη ως Αμερικανική αποικία. Βλέπει τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης ως προέκταση του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Οι Αμερικανοί γνωρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ στηρίζεται αποκλειστικώς σε αυτούς, προωθούν έναν νέο ψυχρό πόλεμο με την Ρωσσική ομοσπονδία, περικυκλώνοντάς την με στρατιωτικές βάσεις, και αποσκοπώντας στον διαμελισμό της.
Τρίτον, το ρωσσικό γεωπολιτικό σχέδιο. Στα επίσημα ρωσσικά έγγραφα έχει καταγραφεί με τους όρους Near Abroad(αφορά τον μετα-σοβιετικό γεωπολιτικό χώρο), Russian World(αφορά τον πολιτισμικό επεκτατισμό της Ρωσσίας), Ευρασιανισμός(αφορά την περιφερειακή ολοκλήρωση μεγάλων κεντρο-ασιατικών εκτάσεων). Με την πολιτική  του Near Abroad οι Ρώσσοι προσπαθούν να αποτρέψουν την ενσωμάτωση των χωρών με τις οποίες συνορεύουν στις δυτικές υποδομές. Με την πολιτική του Russian World σκοπεύουν να επεκτείνουν τα πολιτιστικά τους σύνορα έξω από τα γεωγραφικά τους σύνορα. Και με τον Ευρασιανισμό σκοπεύουν να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες ώστε να αναστήσουν την Ρωσσική αυτοκρατορία.
Τέταρτον, το πολωνικό γεωπολιτικό σχέδιο. Είναι το λιγώτερο γνωστό στην Ελλάδα από τα τέσσερα. Έχει τις ρίζες του στο Πολωνο-Λιθουανικό βασίλειο. Πρώτος αναβιωτής της ιδέας μίας Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας ήταν ο εξόριστος πρίγκηπας Adam Jerzy Czartoryski το 1830. Συνεχιστής της ιδέας ήταν ο στρατάρχης Józef Piłsudski με την ιδέα του Intermarium, που αφορούσε την δημιουργία μίας ομοσπονδίας κεντρικών και ανατολικών κρατών της Ευρώπης, προκειμένου να δημιουργηθεί διπλό ανάχωμα εναντίον της Ρωσσίας και της Γερμανίας. Η πρώτη φάση του σχεδίου, είχε ονομαστεί Prometheism, και αποσκοπούσε στον διαμελισμό της Ρωσσίας και στην απόσπαση όσο το δυνατόν περισσοτέρων εθνοτήτων από την Ρωσσική αυτοκρατορία. Σε δεύτερη φάση αυτές οι εθνότητες θα εντάσσοντο στην Πολωνική Ομοσπονδία-Intermarium. 
Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να πορεύεται χωρίς γεωπολιτικό όραμα, την στιγμή που χώρες όπως η Πολωνία, ονειρεύονται το Intermarium. Οι Πολωνοί περίμεναν δύο περίπου αιώνες για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Αρκετές φορές τα δυτικά ευρωπαϊκά κράτη στάθηκαν εμπόδιο στην δημιουργία του Intermarium. Αλλά το 2014 οι αντιλήψεις των ΗΠΑ και της Πολωνίας συντονίστηκαν πλήρως στο ζήτημα της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα η Πολωνία να χρησιμοποιεί επισήμως πια στα έγγραφά της το σχέδιο Intermarium και να απολαμβάνει Αμερικανικής υποστηρίξεως. 
Ένα παρόμοιας μορφής σχέδιο, το παλαιό Mitteleuropa της Γερμανίας έχει τεθεί σε δεύτερη μοίρα, καθώς η Γερμανία πέτυχε το μείζον, δια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να κατακτήσει όλη την Ευρώπη με οικονομικά μέσα. Το Mitteleuropa δεν έχει εξαλειφθεί τελείως από τις γερμανικές δεξαμενές σκέψεως. Συνεχίζει να εμφανίζεται με την μορφή «συνεργασίας» και «πολιτιστικών ανταλλαγών», ώστε να μην θυμούνται οι ανατολικο-Ευρωπαίοι τις συνέπειες που είχε το γεωπολιτικό σχέδιοMitteleuropa στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. 
Μέχρι στιγμής έλειπε ένα Ελληνικό γεωπολιτικό σχέδιο για την Ευρώπη. Σε μία σειρά άρθρων και ομιλιών (1234567891011121314151617181920) έχω εκφράσει τις γενικές γραμμές ενός τέτοιου σχεδίου αλλά χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία. Η Μεγάλη Ελλάδα στηρίζεται στον κατακερματισμό της Ευρώπης και στην ταυτόχρονη αντιπαράθεση με τα ανταγωνιστικά γεωπολιτικά σχέδια. Συμπεριλαμβάνει την πολιτισμική, δημογραφική, οικονομική, και εδαφική επέκταση της Ελλάδος. Την συγκρότηση μίας Ελληνικής Κοινοπολιτείας η οποία θα συνδέει την μητροπολιτική Ελλάδα με πόλεις-κράτη, εκτός Ελληνικών συνόρων. Την Ελληνική ηγεμονία στην Μεσόγειο. Την επέκταση προς Βορρά, Δύση, Ανατολή, Νότο. Την δημογραφική αύξηση του Ελληνισμού και την επανελλήνιση του Ευξείνου Πόντου με την σταδιακή εγκατάσταση Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές(εν ανάγκη με την υποστήριξη Ελληνικής λαθρομεταναστεύσεως). Τον διαμελισμό της νεοθωμανικής Τουρκίας. Την απώθηση των αλλοφύλων μακριά από τα Ελληνικά σύνορα. Τον δημογραφικό μαρασμό των αλλοθρήσκων. Τον πλήρη έλεγχο των Βαλκανίων ως αποκλειστική σφαίρα επιρροής της Ελλάδος. Την σταδιακή ενσωμάτωση της Σικελίας και της Κάτω Ιταλίας στον Ελληνικό γεωπολιτικό χώρο. Τον απεγκλωβισμό της Ελλάδος από τις δυτικές πολιτικές, στρατιωτικές, και οικονομικές υποδομές. Την δημιουργία ενός σιδηρού παραπετάσματος που να μας διαχωρίζει από την Ευρώπη και την έναρξη ενός νέου ψυχρού πολιτισμικού πολέμου. Την ανάκτηση πλήρους εθνικής ανεξαρτησίας σε πρώτη φάση, και την ανάδειξη του Ελληνικού Imperium σε δεύτερη φάση.
Οι Ελληνικές πολιτικές ελίτ έχουν ένα σοβαρότατο κίνητρο για να απεγκλωβιστούν από το εθνοπροδοτικό σύνθημα «Ανήκομεν εις την Δύσιν». Θα αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον της Ελλάδος. Από παθητικοί θεατές των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, θα μετατραπούν σε ενεργητικοί εξουσιαστές. Θα αποκτήσουν ηγεμονική αυτοπεποίθηση ώστε μία μέρα όλα τα ευρωπαϊκά προβλήματα να λύνωνται στην Αθήνα και όχι στις Βρυξέλλες.
Η Χώρα μας επί δεκατίες ταξιδεύει στον αυτόματο ευρωπαϊκό πιλότο. Οι ευρωπαϊκές ελίτ αποφασίζουν για λογαριασμό των Ελλήνων. H Μεγάλη Ελλάδα και το Ελληνικό Imperium αποτελούν την Ελληνική απάντηση στα ανταγωνιστικά γεωπολιτικά σχέδια στην Ευρώπη.

Ας δούμε ωρισμένα μιμήδια τα οποία μπορούν εύκολα να πολλαπλασιαστούν αποκρυσταλλώνοντας το γεωπολιτικό μας όραμα:

Imperium - Titanomachy


Hellenic Imperial Airways





Ιφικράτης Αμυράς

No comments:

Post a Comment